Liikuntalääketieteen erikoislääkäri

Liikuntalääketieteen erikoislääkäri keskittyy liikkujan ja urheilijan terveyteen huomioiden liikunnan ennaltaehkäisevänä, mutta myös hoitavana elementtinä.

Liikunta- ja urheilulääketieteen asiantuntijana toimii liikuntalääketieteen erikoislääkäri, joka hallitsee yleislääketieteen ohella liikunnan ja urheilun erityispiirteet niin terveydessä kuin sairaudessa. Liikuntalääketiede ehkäisee, hoitaa sekä kuntouttaa sairauksia ja vammoja yksilöllistä omatoimista fyysistä aktiivisuutta hyödyntäen. Tutkimus- ja hoitomalleissa hyödynnetään uusinta tutkimustietoa.

Huippu-urheilun lääketiede on yksi osa liikuntalääketiedettä, mutta liikuntalääketiede ei ole vain ammattiurheilijoiden terveydenhoitoa ja suorituskyvyn optimointia. Tavallisen kuntoilijan tai liikunnan aloittelijan kannattaakin hyödyntää liikuntalääketieteen erikoislääkärin osaamista terveytensä edistämiseksi.

Liikunnan harrastuksen kasvu on lisännyt alan erityisosaamisen tarvetta. Toisaalta liikunnan puutteen arvioidaan vaikuttavan lisäksi suureen osaan yleisimmistä sairauksista.

Varaa aika

Lapin Liikuntaklinikalla alan asiantuntijana toimii Joni Keisala, liikuntalääketieteen erikoislääkäri.

Palvelumme