Liikuntalääketieteen erikoislääkäri

Lapin Liikuntaklinikalla kaikenikäiset ja kaikenkuntoiset liikkujat pääsevät liikuntalääketieteen erikoislääkärin vastaanotolle ripeästi ilman lähetettä.

Liikuntalääketieteen erikoislääkäri Rovaniemellä

Liikunta- ja urheilulääketieteen asiantuntijana toimii liikuntalääketieteen erikoislääkäri, joka hallitsee yleislääketieteen ohella liikunnan ja urheilun erityispiirteet niin terveydessä kuin sairaudessa. Liikuntalääketiede ehkäisee, hoitaa sekä kuntouttaa sairauksia ja vammoja yksilöllistä omatoimista fyysistä aktiivisuutta hyödyntäen. Tutkimus- ja hoitomalleissa hyödynnetään uusinta tutkimustietoa.

Ei vain ammattiurheilijoille

Huippu-urheilun lääketiede on yksi osa liikuntalääketiedettä, mutta liikuntalääketiede ei ole vain ammattiurheilijoiden terveydenhoitoa ja suorituskyvyn optimointia. Tavallisen kuntoilijan tai liikunnan aloittelijan kannattaakin hyödyntää liikuntalääketieteen erikoislääkärin osaamista terveytensä edistämiseksi.

Liikunnan harrastuksen kasvu on lisännyt alan erityisosaamisen tarvetta. Toisaalta liikunnan puutteen arvioidaan vaikuttavan lisäksi suureen osaan yleisimmistä sairauksista.

Valitse sinulle sopiva palvelu

Hyvinvoinnin moniosaajat esittelyssä

Lapin Liikuntaklinikalla työskentelee monipuolinen joukko terveydenhuollon ammattihenkilöitä, jotka haluavat sinun parastasi.

Milloin liikuntalääkärille

Urheiluun liittyvissä hengitys- ja sydänongelmissa

Ylikunto, urheilu- ja rasitusvammat

Liikuntaharrastuksen turvallinen aloittaminen

Selkoa rytmihäiriötuntemuksiin

Usein kysyttyä liikuntalääketieteen erikoislääkäriltä

  • Mikä tarkalleen ottaen on urheilulääkäri?

    Käytännössä urheilulääkäriksi voi tituuleerata itseään lääkäri kuin lääkäri, jolla on kiinnostuksen aiheena urheilu tai lajitaustaa ja haluaa urheilijoiden kanssa toimia. Varsinaisia pitempiä koulutuksia yms. tähän ei vaadita.

  • Palveleeko urheilulääkäri vain urheilijoita?

    Ihmiset on luotu liikkumaan. Ymmärrys ihmisestä liikkuvana olentona auttaa aivan kaikkia, liikuntataustasta riippumatta. Urheilulääkäri-termin ongelma onkin, että se sitoo liiaksi urheiluun ja antaa kuvan, että liikuntalääketieteen erikoislääkäri olisi vain urheilijoiden parissa toimiva lääkäri.