Hieronta

Rentoudu ja palaudu

Hierontaa perinteikkäämpää hoitomuotoa on vaikea löytää. Käsin tehtävällä pehmeiden kudosten muokkauksella voidaan hakea monenlaisia hyötyjä rentouttamisesta kiputilojen korjaamiseen. Lapin Liikuntaklinikalla hieronta on osa monipuolista kehonhuollon palvelutarjontaamme. 

Hierontaa Rovaniemellä

Hieronta on pehmytkudoksien hoitomuoto, joka sopii kaikenikäisille. Yleisesti sitä hyödynnetään stressin helpottamiseen, kivun lievittämiseen ja rasituksesta palautumiseen. Hieronta tehostaa aineenvaihduntaa, parantaa ihon joustavuutta ja virkistää mieltä.

Lapin Liikuntaklinikalla kaikki hierontapalvelut ovat koulutettujen ammattilaistemme vastuulla. Vankka kokemus ja asiantuntemus tuki- ja liikuntaelinten toiminnasta takaa, että tarkempaa tutkimusta tarvitsevat vaivat eivät jää huomaamatta. Lihasten hoidon lisäksi hierojamme auttavat kivun syyn selvittämisessä ja voivat suositella siihen ratkaisuja.

Hieronnan monet hyödyt

 • lievittää kipuja
 • palauttaa urheilun jälkeen
 • vähentää stressiä
 • tehostaa aineenvaihduntaa
 • rentouttaa kehoa ja mieltä

Valitse sinulle sopiva palvelu

Hyvinvoinnin moniosaajat esittelyssä

Lapin Liikuntaklinikalla työskentelee monipuolinen joukko terveydenhuollon ammattihenkilöitä, jotka haluavat sinun parastasi.
Kolme henkilöä puolivartalokuvassa

Miksi hieronta

Yksilöllistä hoitoa

Hieronta räätälöidään yksilöllisiin tarpeisiin sopivaksi

Ylläpitää lihasten terveyttä

Ylläpitää lihasten venyvyyttä ja nivelten liikettä

Vinkkejä myös kotiin

Sisältää hyödylliset venyttelyvinkit kotiin

Sopii moneen tarpeeseen

Sopii niin työkivuista kärsiville kuin urheilijoillekin

Usein kysyttyä hieronnasta

 • Mihin hieronnan teho perustuu?

  Hieronta on manuaalista käsittelyä, joka on kohdistettu kehon pehmeisiin kudoksiin. Hieronta kiihdyttää aineenvaihduntaa ja verenkiertoa, rentouttaa lihaksia, poistaa lihasperäisiä jännityksiä ja käynnistää kuona-aineiden poistumisen elimistöstä. Hieronnalla on myös revähdyksiä ja venähdyksiä ennaltaehkäisevä vaikutus.

 • Miksi hieronnan jälkeen olo voi olla kipeä?

  Hieronta on aina lihaksille rasitus, mikä voi ilmetä lihasten arkuutena. Jossain tapauksissa voi myös kyse olla siitä, että asiakkaan hermosto on niin tottunut lihasjännitykseen, että se lakkaa reagoimasta kipuärsykkeisiin. Puhutaan turtumisesta. Kun hermosto alkaa hoidon avulla taas reagoida ärsykkeisiin, keho voi tuntua kipeältä. Oireet kuitenkin antavat arvokasta tietoa seuraavien hoitotoimenpiteiden valintaa varten.

 • Mitä eroa on klassisella hieronnalla ja urheiluhieronnalla?

  Suurin ero klassisen hieronnan ja urheiluhieronnan välillä on tavoite, sillä menetelmät ovat pitkälti samoja. Urheiluhieronnassa on otettava huomioon kisa- ja harjoittelukausi, jotta hoito on varmasti oikeanlaista oikeassa hetkessä. Klassista hierontaa käytetään lihaskireyksien hoitoon ja liikeratojen parantamiseen, kun taas urheiluhierontaa käytetään näiden lisäksi myös muun muassa maitohappojen poistoon ja palautumisen nopeuttamiseen.