Mikä ihmeen liikuntaklinikka?

Lapin Liikuntaklinikkahan koki päivänvalon lokakuussa 2018 ja siitä lähtien ollaan tuotettu fysioterapia- ja liikuntalääketieteen palveluita oikeasti lappilaisena yrityksenä. Yrityksen alku on lähtenyt kuten uusilla yrityksillä yskähdellen, mutta pääsimme hyvään draiviin, jota tämä todella poikkeuksellinen kevät nyt sitten yrittää jarruttaa.

Toimintamme tapahtuu kahdessa eri toimipaikassa eli Saarenkylässä ja Ounasvaaralla. Saarenkylän toimipisteellä palvelut koostuvat laadukkaista fysioterapiapalveluista sekä ajoittain toimipisteellä käyvän fysiatrin palveluista. Ounasvaaran toimipisteellä on tarjolla myös fysioterapiapalvelut sekä liikuntalääketieteen erikoislääkärin palvelut, jotka tällä hetkellä koostuvat pääosin vastaanotoista. Jatkossa tuotamme myös eritasoisia kuntotestejä, niin liikunnan aloittaville kuin aktiiviliikkujille, sekä lisäksi rasitustutkimuksia (astma yms.).

Klinikkamme asiakaskunta on todella laaja. Meillä käy aktiiviliikkujia, urheilijoita, neurologisia kuntoutujia, eläkeläisiä ja työterveyshuollon asiakkaita. Pyrkimyksenä onkin pitää toiminta tällaisena. Vaikka nimemme saattaisi tuoda mieleen urheilun ja erikoistumisen urheiluun, emme ole täällä vain urheilijoita varten. Sinun ei tarvitse olla urheilija tai aktiiviliikkuja, jotta olisit tärkeä meille. Liikunta-sanalla pyrimme vain tuomaan esille aktiivisen otteen hoitoihin ja haluamme auttaa sinua vaivasi kanssa niin, että voisit omatoimisella liikkumisella ennaltaehkäistä ja hoitaa vaivaasi. Kuitenkin urheilun maailmassa hyväksi havaittuja hoitoja voidaan soveltaa työikäisiin ja toisin päin, loppujen lopuksi ihmiskeho kaikessa hienoudessaan on tehty liikkumaan. Siitä, että millaisilla määrillä, voidaan tietenkin olla omaa yksilöllistä mieltä. Painotetaan tietenkin, että mikäli tulet meille asiakkaaksi, ei meillä aleta ns. tuputtamaan liikunnan suhteen, vaan suotavaa olisi, että motivaatio tulisi asiakkaalta itseltään. Oli motivaationa sitten oireileva tuki- ja liikuntaelin ongelma tai yksinkertaisesti motivaatio alkaa liikkumaan.

Pienenä paikallisena klinikkana, varsinkin lääkäritoiminnan suhteen, voimme tarjota sinulle pienen klinikan edut

  • Kohtaamme sinut yksilöllisesti, huomioiden juuri sinun tarpeesi.
  • Yhteistyö osaavien ammattilaisten kanssa on mutkatonta eli fysioterapeuttimme voi todella helposti ja matalalla kynnyksellä konsultoida lääkäriä ja toisin päin. Joissakin tapauksissa voi olla, että lääkäri tulee käymäänkin vastaanotolla, jotta asiaasi saadaan edistettyä.
  • Pienen klinikan inhimillinen tunnelma, johon liittyy myös pilke silmäkulmassa työskentelyä.
  • Mahdollisuus kehittää palvelua asiakkaille mahdollisimman helpoksi.

Miten mahtavaa olisi, jos yhdellä vastaanotolla onnistuisi lääkärinvastaanotto, hengitystoiminnan tutkiminen ja analyysi sekä jatkotoimet? Ilman, että joudut ensin käymään lääkärillä, sitten erikseen labrassa tutkimusta varten ja uudestaan lääkärillä? Se onnistuu meillä.

Entä, jos haluaisitkin mahdollisesti yhdellä käynnillä tuki- ja liikuntaelinongelmiin liittyen lääkärin ja fysioterapeutin yhteisen arvion tilanteesta ja jatkotutkimuksista sekä samassa yhteydessä jo aloitetun hoidon? Ilman, että pitää erikseen käydä näillä ammattilaisilla? Onnistuu meillä.

Entäpä, jos lääkärin vastaanotolla herääkin tarve tutkia ongelmaasi saman tien ultraäänilaitteella? Onnistuu.

Eli loppuun voisi sanoa, että lyhyen toiminnan aikana palvelut ovat kehittyneet ja tulevat kehittymään vielä eteenpäin, taivashan se vain puheiden mukaan on yleensä rajana.

Vielä lopuksi, toivotamme täältä klinikalta voimia, jaksamista ja terveyttä tänä poikkeuksellisena keväänä!

Mikä ihmeen liikuntaklinikka?Muita uutisia